MM-lätkä siirtyy Maikkarille

Matti Robinson
28. huhtikuuta, 2010 16:40

Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen televisiontioikeudet ovat vaihtaneet omistajaa. Uutena omistajana on totutusta poiketen MTV3. MTV3 osti Infront Sports & Media AG:lta vuoden 2012-2017 väliset oikeudet, joiden aikana pelataan muun muassa kaksi MM-turnausta Suomessa.
MTV3 ei osannut kertoa millä kanavilla otteluita näytetään, mutta valtioneuvosto asettaa tiettyjä rajoja. Jääkiekon MM-kisat kuuluvat listaan, jossa määritellään urheilutapahtumia, joiden tulisi näkyä maksuttomina. Kaikki ottelut eivät kuitenkaan kuulu "merkittäviin tapahtumiin", mutta nykyisen säännöksen mukaan kuuluvat Suomen ottelut sekä välierät ja loppuottelut.
"Miten oikeuksia tullaan hyödyntämään ja miten kisoja kansalle välitetään, on vielä hahmotteluasteella. On kuitenkin hyvä muistaa, että jääkiekon MM-kisat ovat ainakin tällä hetkellä Liikenne- ja viestintäministeriön "Kansallisesti merkittävien urheilutapahtumien" -listalla, mikä osaltaan jo määrittää lähetystoiminnan suuntaviivoja", kertoo MTV3:n urheilupäällikkö Tatu Lehmuskallio.
Yle Urheilun päällikön Kari Männyn mukaan MTV3 ja Yle neuvottelevat kisojen jakamisesta. Yleisradion mahdollisuudet ostaa paketti yksinoikeudella itselleen kariutuivat Männyn mukaan säästötoimiin. Neuvottelut ovat kuitenkin varhaisessa vaiheessa, joten mitään konkreettista ei ole tiedossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.