Xbox Liveen suunnitellaan omaa TV-kanavaa

Kaarlo Räihä
23. huhtikuuta, 2010 13:35

Uuden sukupolven pelikonsoleissa multimediaominaisuudet ovat nousseet aiempaa suurempaan rooliin, ja lisää on luvassa, jos taloustietotoimisto Bloombergin kertomat tiedot pitävät paikkaansa.
Bloombergin saamien tietojen mukaan News Corporationin johtoportaassa aiemmin työskennellyt Peter Chernin käy parhaillaan neuvotteluita Microsoftin kanssa, jotta Xbox Liveen saataisiin oma TV-kanava.
Kanavaa voisivat katsoa kaikki Yhdysvalloissa asuvat konsolin omistajat, joilla on käytössään Xbox Live Gold -jäsenyys ja internet-yhteys. Kanavan toiminta rahoitettaisiin Live-maksujen korottamisella, ja nykyisten kaavailujen mukaan korotusta tulisi 1-2 dollaria kuukaudessa. Helmikuussa Microsoftin Marc Whitten kertoi Live-yhteisöön kuuluvan jo 23 miljoonaa jäsentä, joten dollarin korotus maksuihin pelkästään Yhdysvalloissa takaisi kanavalle miljoonien dollareiden kuukausibudjetin.
Sisällön osalta kanavan kohderyhmänä ovat nuoret miespuoliset pelaajat, joille tarjoiltaisiin tiettävästi tiettyjen suosikkisarjojen uusintoja ja täysin uutta sisältöä suoraan Hollywoodin suurilta studioilta.
Sekä Chernin että Microsoft ovat olleet asiasta vaitonaisia, mutta Chernin tiedottaja vahvisti Cherninin neuvottelevan useiden eri tahojen kanssa digitaalisen sisällönjakelun mahdollisuuksista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.