Hitler-parodiat poistetaan tästä syystä

Matti Robinson
23. huhtikuuta, 2010 16:49

Suositut Perikato-elokuvaa parodioivat videot ovat saaneet lähtöpassit YouTubesta. Nyt elokuvan jakelusta vastaava Constantin Films on kertonut miksi lähtölaskenta alkoi kaikille elokuvan kohtauksia kopioineille pätkille. Yhtiö on kohdannut tulvan valituksia, joiden yksittäinen käsitteleminen oli liian hidasta nopeasti leviävälle ilmiölle.
Constantin Filmsin johtaja Martin Moszkowicz kertoi The Hollywood Reporterille, että studio ei halunnut olla jakelemassa tuomiota tapauskohtaisesti. "Meidän mukaamme kyse on yksinkertaisesti tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvattomasta käytöstä", kertoi Moszkowicz THR:lle.
Tilannetta hämmenttää tekijänsuojauslain pykälä, jossa kopiointi sallitaan parodiatapauksissa. Monille tekstityksellä muokatut Hitler-videot ovat juuri parodioita. Onpa tapauksesta lisäksi tehty jo ainakin yksi Hitler-videokin. Videolla ihmetellään, miksi Constantin Films haluaa videot pois YouTubesta, vaikka ne ovat tuoneet elokuvan tutuksi miljoonille ihmisille Saksan ulkopuolella.
YouTuben käyttäjät voivat valittaa poistopäätöksestä, jolloin video palaa YouTubeen. Tällöin seuraava askel TO-haltijan kohdalla on viedä asia raastupaan, mikäli uskoo edelleen videon rikkovan tekijänoikeuksia.
Ainakin vielä YouTubesta löytyy useita Hitler-videoita.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.