Sony ei aio korvata Other OS -tuen poistamista

Kaarlo Räihä
17. huhtikuuta, 2010 12:35

Tämän kuun alussa Sony julkaisi PlayStation 3 -pelikonsoleille uuden 3.21-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen, joka poisti vanhemmista PS3-konsoleista Other OS -tuen. Euroopassa asuvat kuluttajat eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä tilanteeseen, vaan he ovat vaatineet Sonyltä ja jälleenmyyjiltä hyvitystä asian tiimoilta.
Amazon-verkkokauppa on jo hyvittänyt joillekin kuluttajille osan konsolin hankintahinnasta takaisin, mutta nähtävästi Sony ei aio tätä tehdä. Sonyn PR-vastaavana Britanniassa toimiva David Wilson sanoi ymmärtävänsä joidenkin kuluttajien kokeman turhautumisen, mutta hänen mukaan Sony ei ole rikkonut mitään säädöksiä, eikä yritys aio täten korvata mitään.
Wilsonin mukaan PS3 on ensisijaisesti pelikonsoli ja tätä seikkaa Sony on aina tähdentänyt mainonnassaan. Wilson sanoo ettei konsolin myyntipaketissa tai ohjekirjassa mainita mitään esim. Linuxin asentamisesta. Tämän lisäksi ohjekirjassa mainitaan, että konsolin ominaisuudet voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta.
Sonyn mukaan jälleenmyyjät voivat halutessaan korvata asiakkailleen jotain, mutta Sony ei korvaa jälleenmyyjille mitään, joten jälleenmyyjät maksavat korvaukset omasta pussistaan.
Eri EU-maiden viranomaiset eivät ole toistaiseksi kertoneet virallista kantaansa asiaan, joten Sony voi joutua vielä maksamaan kuluttajille, jos Sonyn toiminnan todetaan rikkoneen EU-direktiivejä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.