Uusi haittaohjelma kiristää warettajia

Lauri Jämsä
12. huhtikuuta, 2010 15:15

Nettihuijarien uusin kesintö ei keinoja kaihda, vaan käyttöön on otettu hyväuskoisten surffaajien pelottelu tekaistuilla tekijänoikeussyytöksillä. Kyseessä on haittaohjelma, joka asentuu käyttäjän koneelle etsien levyltä löytyviä BitTorrent-tiedostoja, TorrentFreak kertoo.
Vakuuttavan näköiseksi tehty haittaohjelma varoittaa, että mikäli käyttäjä ei suostu maksamaan sovittelurahoja (noin 400 dollaria), luvassa voi olla viiden vuoden vankilareissu ja 250 000 dollarin sakot. Muutaman satasen maksamalla käyttäjä kuitenkin voi välttää raastupakutsun ja päästä pälkähästä.
Varoitusikkuna on varustettu muun muassa RIAA:n (Recording Industry Association of America) ja MPAA:n (Motion Picture Association of America) logoilla, joten tietämätön voi mennä vahingossa halpaan.
Huijauksen takana kerrotaan olevan Sveitsissä toimiva ICCP Foundation, joka uskottelee tekevänsä yhteistyötä esimerkiksi RIAA:n ja MPAA:n kanssa. Todellisuudessa kyseessä on kuitenkin vedätys, jolla yritetään kerätä ihmisiltä rahaa ja luottokorttitietoja.

Haittaohjelma viilaa käyttäjiä linssiin tekaistuilla syytöksillä.

Oikeustoimet voi välttää maksamalla huijareille luottokortilla noin 400 dollaria.

Mikäli käyttäjä ei suostu maksamaan, varoittaa ohjelma oikeustoimilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.