TTVK hyökkäsi leffasivustoa vastaan

Matti Robinson
12. huhtikuuta, 2010 16:37

Netti on pulloollaan palveluita, joissa tarjotaan musiikkia tai elokuvia pientä korvausta vastaan tai joskus jopa täysin ilmaiseksi. Kaikki näistä eivät ole kaidalla polulla, joka aiheuttaa päänvaivaa tekijänoikeuksien omistajille. Suomalaisten musiikki- ja elokuvayhtiöiden etuja valvova Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) on kertonut Tietokone-lehdelle, että yksi tällaisista sivustoista on Fin-tv.com.
TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen kertoi, että sivustolla ei ole oikeuksia elokuvien esittämiseen olivatpa tuotokset suomalaisia tai eivät. TTVK otti alkuvuodesta yhteyttä sivuston ylläpitoon palautekaavakkeella, jonka jälkeen sivustolta poistettiin kaikki suomalaiset elokuvat. TTVK kertoi sivustosta myös Yhdysvalloissa tekijänoikeuksia valvovalle MPAA:lle.
Fin-tv.com kertoo sivustollaan, että Flash-soittimella toistettavat elokuvat eivät sijaitse heidän palvelimillaan, eivätkä he siten ole rikkoneet tekijänoikeuksia. Ylläpito lupaa kuitenkin poistaa elokuvat, mikäli etujärjestöt osoittavat ettei sisältöön ole oikeuksia.
Ilmaiseksi katseltavissa videoissa sekä äänen- että kuvanlaatu ovat heikkoa tasoa, mutta sivustolla on myös maksullinen, ilmeisesti laadukkaampi VIP-palvelu. Ainakin osassa ilmaisista elokuvista näytetään nettiyhteisöjen tekemiä suomenkielisiä tekstityksiä.
MPAA ei ole vielä iskenyt kynsiään Fin-tv.comiin, sillä järjestöllä on kädet täynnä töitä vakavammin otettavien sivustojen ja palveluiden kanssa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.