Adoben kehittäjä haistattaa pitkät Applelle

Kaarlo Räihä
10. huhtikuuta, 2010 15:34

Aikuisten ihmisten hiekkalaatikkokinastelut karkaavat joskus lapasesta, ja yleensä lopputulos ei ole kaunista katseltavaa. Tämän pisteen on nyt saavuttanut Applen ja Adoben välinen kinastelu, jossa viimeisen hiekkakakun rikkoi Adobella työskentelevä Lee Brimelow, joka avautuu viimeisimmässä blogikirjoituksessaan Applen toimista.
Ensimmäiseksi Brimelow kritisoi Applen uusia iPhone OS 4:n julkaisun yhteydessä muutettuja kehitysehtoja, joiden mukaan ainoastaan C-, C++- ja Objective-C-ohjelmointikielillä toteutetut ohjelmat saavat käyttää iPhone OS 4:n tarjoamia rajapintoja. Tämän muutoksen myötä esim. Java- tai Flash-ohjelmien ajaminen iPhonessa rikkoo Applen asettamia ehtoja.
Brimelowin mukaan tällaisessa päätöksessä ei ole mitään järkeä, ja hän uskoo monien Applen työntekijöiden vastustavan kyseistä muutosta. Mutta koska Applen työntekijät eivät saa ilmaista mielipiteitään yrityksen toimista esim. blogien avulla, ei työntekijöiden ääni tule kuuluviin, ja tätä Brimelow pitää kaiken avoimuuden vastaisena toimintana.
Brimelow sanoo, ettei Adobe aio kostaa, vaikka useat tahot ovatkin toivoneet, ettei Adobe julkaisi Creative Suite -paketteja enää Applen laitteille. Brimelowin mukaan tällaisessa toiminnassa ei olisi mitään järkeä, eikä Adobe aio tehdä Applen tapaan loppukäyttäjistä ja ohjelmistokehittäjistä pelinappuloita, joilla vahingoitetaan muita yrityksiä.
Brimelow ei aio enää omien sanojensa mukaan ostaa mitään Applen tuotteita. Tämän päätöksen peruminen vaatisi kuulemma muutoksia Applen johtoportaaseen, joita ei todennäköisesti nähdä aivan heti.
Kirjoituksensa Brimelow päättää sanoilla "Go screw yourself Apple", joten todennäköisesti Steve Jobs ei lähetä ensi jouluna Brimelowille joulukortteja.
Luonnollisesti Brimelowin sanat eivät edusta Adoben virallista kantaa, mutta todennäköisesti firman sisällä on runsaasti muitakin henkilöitä, jotka näkevät asiat samalla tavoin.
Ensimmäisen kerran Brimelow avautui Applen toimista tammikuussa, kun selvisi ettei iPad sisällä lainkaan Flash-tukea.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.