Xbox 360: Eurooppa saa Alan Waken viikkoa etuajassa

Ilkka Ketola
7. huhtikuuta, 2010 13:05

Microsoft ilmoittaa odotetun uutuuspeli Alan Waken ilmestyvän kauppoihin Euroopassa jo perjantaina 14. toukokuuta, eli kokonaisen viikon suunniteltua aiemmin. Alkuperäisen julkaisuaikataulun mukaan pelin piti saapua Eurooppaan vasta 21.5., kun Yhdysvalloissa peli tulee myyntiin 18. toukokuuta. Psykologinen toimintatrilleripeli on suomalaisen Remedy-pelitalon tuotantoa, ja sen arvellaan olevan kaikkien aikojen kovatasoisin kotimainen rutistus alalla.
“Fanit ympäri Euroopan ovat olleet täpinöissä Alan Wakesta sen julkistuksesta lähtien ja olemme innoissamme kun voimme antaa sen heille aikaisemmin”, kertoo David Gosen, Xbox 360 EMEA-alueen VP of Strategic Marketing and LIVE.
Yksinoikeudella Xbox 360:lle julkaistavan pelin valmistumista on odotettu pitkään, sillä suunnitelmat pelin tuotannosta mainittiin ensikerran jo vuoden 2005 E3-messuilla. TV-sarjamaisesn kokemuksen tarjoavassa pelissä pelaajat omaksuvat Alan Waken roolin. Wake on menestyskirjailija, joka kärsii kirjailijan blokista ja pakenee pieneen kaupunkiin vain kokeakseen vaimonsa mysteerisen katoamisen.
PEGI-luokituksen 16+ saaneen Alan Waken arvioitu suositushinta on 69,90 euroa. Microsoftin mukaan Suomessa pelin voi ensimmäisenä ostaa Kauppakeskus Kampin Anttilasta 14. toukokuuta kello 00.01 alkaen. Yökukkujille on luvassa muutakin nannaa, sillä yömyyntitapahtumassa on mahdollisuus tavata remedyläisiä, osallistua kilpailuihin, saada eksklusiivista Alan Wake –keräilytavaraa ja ostaa Alan Wake Limited Collector´s Edition sekä paljon muuta.
Alla on pelistä 11. helmikuuta julkaistu trailervideo.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.