iSuppli: iPadin osat maksavat noin 260 dollaria

Kaarlo Räihä
7. huhtikuuta, 2010 19:02

Valmistuskustannuksia selvittävä iSuppli-yritys on julkaissut tänään odotetusti oman hinta-arvionsa lauantaina myyntiin tulleen iPadin osille.
iSupplin arvioiden mukaan halvimman iPadin komponentit maksavat yhteensä 259,60 dollaria. 32 gigatavun muistilla varustetun mallin komponentit maksavat puolestaan 289,10 dollaria ja 64 gigatavun muistilla varustetun mallin komponentit 348,10 dollaria. Apple myy halvinta iPadia kuluttajille 499 dollarin hintaan.
Helmikuussa iSuppli ennakoi halvimman mallin komponenttien maksavan noin 219,35 dollaria, mutta yrityksen mukaan iPad sisältää odotettua enemmän mikrosiruja, jotka nostavat laitteen hintaa. Tulevaisuudessa Apple voi kuitenkin yhdistää näitä komponentteja ja täten alentaa iPadin valmistuskustannuksia.
iPadin kallein komponentti on odotetusti kosketusnäyttö, jonka hinnaksi iSuppli arvioi 95 dollaria. Laitteen A4-suorittimen hinnaksi on annettu 26,80 dollaria ja alumiinisesta takalevystä maksetaan 10,50 dollaria. Flash-muistin arvioidaan maksavan 29,50 dollaria per 16 gigatavua, joten 64 gigatavun malli sisältää 118 dollarin edestä flash-muistia.
WLAN- ja Bluetooth-yhteydet tarjoaa Broadcomin valmistama piiri, joka kustantaa 8,05 dollaria. Audiosta vastaa Cirrus Logicin 1,20 dollarin piiri.
Laskelmissaan iSuppli on tarkistanut tabletista löytyvien komponenttien hinnat näitä valmistavilta yrityksiltä. Tutkimuslaitoksen arvioihin ei sisälly mukaan esim. ohjelmistoista tai patenttimaksuista tulevia kustannuksia, joten iSupplin arvio on ainoastaan suuntaa antava.
Apple ei odotetusti kommentoinut iSupplin lukuja. Kommentteja BusinessWeek-lehdelle eivät antaneet myöskään Broadcom, Texas Instruments tai Cirrus Logic, jotka ovat toimittaneet komponenttejaan Applelle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.