Ashok Kumar: Nokia työstää kilpailijaa iPadille

Kaarlo Räihä
6. huhtikuuta, 2010 22:56

Vuosi 2010 noteerataan historiankirjoissa ainakin tablet-laitteiden suosion kasvun osalta, sillä lähes kaikki suuret tietokone- ja puhelinvalmistajat ovat tuomassa tämän vuoden aikana markkinoille omia tablet-laitteitaan. Siniristilipun leiman keskusteluun toi Rodman Renshaw -yhtiön analyytikko Ashok Kumar, joka kertoi TheStreet.com-sivustolle Nokian työstävän parhaillaan uutta isompaa tablet-laitetta, joka tulisi markkinoille vielä syksyn aikana kilpailemaan mm. iPadin kanssa samoista asiakkaista.
Kumar on onkinut tietonsa tiettävästi alihankkijoilta, joilta Nokia on tilaamassa tarvittavia komponentteja. Kuten arvata saattaa, ei Kumar esittänyt mitään todisteita sanojensa tueksi, ja koska Nokia ei tapansa mukaan kommentoi huhuja, ei laitteen olemassaolosta ole mitään varmuutta.
Tämä ei kuitenkaan ole hillinnyt spekulointia, vaan uusi tablet on joidenkin arvailujen mukaan rakennettu MeeGo-käyttöjärjestelmän päälle, kun taas toisten arvailujen mukaan kyseessä olisi Windows-käyttöjärjestelmällä varustettu laite.
MKM Partnersin analyytikko Tero Kuittinen ei kuitannut asiaa vain parilla sanalla, vaan hänen mukaansa Nokia ja Samsung eivät voi jättää tablet-laitteiden markkinoita omaan arvoonsa. Kuittinen uskoo tablet-laitteiden syövän asiakkaita kalliimpien älypuhelinten kategoriasta, jonka takia Nokian on pakko julkaista uusi tablet-laite tai muuten se menettää markkinaosuuttaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.