Linux-tuesta tuli tietoturvauhka PS3:lle - Sony poistaa sen

Kaarlo Räihä
29. maaliskuuta, 2010 10:40

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin Linux-tuki on pian historiaa, sillä yrityksen pelikonsoliblogissa kerrotaan huhtikuun alussa julkaistavan 3.21-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen poistavan Other OS -tuen kokonaan.
Other OS -tuen avulla vanhempiin PS3-konsoleihin on voinut asentaa esim. Linux- ja NetBSD-käyttöjärjestelmän. Viime vuonna julkaistuissa Slim-mallisissa konsoleissa Other OS -tukea ei kuitenkaan enää ollut ja uuden päivityksen myötä se poistuu myös vanhemmista konsoleista.
Sonyn mukaan Other OS -toiminnallisuus aiheuttaa tietoturvaongelmia, jonka takia ominaisuus on pakko poistaa. Uuden päivityksen asentaminen ei luonnollisesti ole pakollista, mutta ilman uusinta päivitystä konsolilla ei voi kirjautua PlayStation Network -verkkopalveluun, katsella tulevia Blu-ray-elokuvia (jotka vaativat ohjelmistopäivityksiä) tai saada käyttöönsä tulevia ominaisuuksia, kuten 3D-tukea.
Blogikirjoituksessa ei ole tarkennettu mihin tietoturvaongelmiin yritys on törmännyt, mutta tammikuun lopulla George Hotz julkaisi keinon hyökätä konsolin suojauksia vastaan, ja tärkeänä osana tätä hyökkäystä on juuri Other OS -toiminnallisuus.
Other OS -tuen poistaminen ei ole saanut nettikeskusteluissa kovin hyvää vastaanottoa. Erityisesti vihanpurkauksia ovat aiheuttaneet Sonyn aiemmin antamat lausunnot, joiden mukaan Other OS -tukea ei poisteta tulevissa firmware-päivityksissä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.