IPadien ennakkotilaukset tyhjentävät varastot

Ilkka Ketola
29. maaliskuuta, 2010 13:03

Applen iPad-tabletia on tilattu ennakkoon sen verran ahkerasti, että tässä vaiheessa tilaamalla laitetta ei voi enää saada sen julkaisupäivänä 3. huhtikuuta. Applen yhdysvaltalaisessa verkkokaupassa ilmoitetaan toimitusajaksi 12. huhtikuuta, eli koko julkaisua varten varattu tuotantoerä on ilmeisesti myyty loppuun. Asiasta uutisoi ensimmäisenä TUAW. TUAWin mukaan ne, jotka ehtivät tilata laitteensa ennen lauantaita 27. maaliskuuta, saavat iPadinsa normaalisti 3. huhtikuuta.
Apple ilmoitti tämän kuun alussa, että iPadin julkaisu viivästyy 3:een huhtikuuta ja rajoittuu pelkästään Yhdysvaltoihin. Alunperin laitteen wlan-mallin piti tulla myyntiin hieman aiemmin, jo maaliskuun lopulla, ja myös muilla markkina-alueilla. Nyt myyntiin tulevan wlan-mallin rinnalle on tarkoitus huhtikuun lopussa julkaista 3G-yhteyksillä varustettu iPad.
Tarkkaa tietoa julkaisupäivään mennessä valmistettujen laitteiden määrästä ei ole, mutta erään arvion mukaan viime perjantaihin mennessä verkkokaupasta oli ennakkoon tilattu n. 240 000 iPadia. IPadeja valmistavan Foxconnin osatoimittajat ovat taas vahvistaneet, että ne kykenevät toimittamaan komponentit n. 600 000 - 700 000 iPadin valmistukseen maaliskuun loppuun mennessä ja miljoonaan laitteeseen huhtikuun aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.