Ubisoftin DRM-ongelmista kärsineet saavat korvauksia

Kaarlo Räihä
26. maaliskuuta, 2010 11:49

Ubisoftin Assassin's Creed 2- ja Silent Hunter 5 -pelien PC-versiot sisältävät uudenlaisen DRM-suojauksen, jonka johdosta pelin pelaaminen vaati jatkuvan internet-yhteyden. Kuluttajien oman yhteyden lisäksi pelin toiminta on riippuvainen Ubisoftin palvelimista, jotka eivät ole toimineet odotetulla tavalla, vaan esim. palvelunestohyökkäykset ovat haitanneet kuluttajien pelielämyksiä.
Ongelmien hyvittämiseksi Ubisoft jakaa ongelmista kärsineille pelaajille ilmaisia pelejä tai ilmaista sisältöä peleihin. Kotaku-verkkosivustoon yhteyttä ottanut Assassin's Creed 2:n pelaaja kertoi saaneensa sähköpostiinsa viestin Ubisoftilta, jossa tarjotaan pelin DRM-ongelmien takia mahdollisuutta ladata Prince of Persia-, Heroes Over Europe-, Endwar- tai H.A.W.X.-peli ilmaiseksi.
Vastaavia sähköposteja ovat tiettävästi saaneet myös Silent Hunter 5 -pelin omistajat.
Pelien ohella Ubisoft näyttää tarjoavan hyvityksenä Assassin's Creed 2 -pelin DLC-pakettia, jota on tarjottu ainakin pelin perusversion ostajille.
DRM-suojauksen ongelmista huolimatta Ubisoft ei ole luopumassa kyseisen DRM-suojauksen käyttämisestä, joten vastaavia hyvityskampanjoita saatetaan nähdä jatkossakin, jos Ubisoftin palvelimet eivät toimi kunnolla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.