Parempi USB-muistien tuki Xbox 360:lle 6. huhtikuuta

Kaarlo Räihä
26. maaliskuuta, 2010 19:08

Viime viikolla Joystiq-verkkojulkaisu kertoi Xbox 360 -pelikonsolin tulevasta ohjelmistopäivityksestä, jonka myötä konsolissa ei ole enää pakko käyttää Microsoftin virallisia tallennuslaitteita, vaan jatkossa kaikki USB-massamuistilaitteet käyvät.
Xbox 360:n uudistuksista ahkeraan kertova Major Nelson vahvisti tänään lopulta uuden ominaisuuden julkaisupäivän, joka on huhtikuun 6. päivä. Nelson vahvisti lisäksi toteutuksen tekniset yksityiskohdat, joiden myötä USB-massamuistilta on löydyttävä tallennuskapasiteettia vähintään gigatavun verran ja suurimmillaan Xbox 360 voi luoda 16 gigatavun kokoisia tallennusosioita muistilaitteille. Samanaikaisesti konsolissa voi käyttää kahta muistilaitetta, joten edullista tallennustilaa saa uudistuksen myötä käyttöönsä kerrallaan 32 gigatavua.
Major Nelson suosittelee flash-muistia hyödyntävien laitteiden käyttämistä, koska niiden nopeammat hakuajat tekevät kokemuksesta paljon mukavamman. Näillä näkymin ainakin SanDisk on tuomassa toukokuussa markkinoille uusia USB-muistitikkuja, jotka ovat suunniteltu varta vasten käytettäväksi Xbox 360:n kanssa eli ne ovat valmiiksi alustettu sopivaan tiedostoformaattiin.
Päivityksen jälkeen Xbox 360 ei hyödynnä konsoliin liitettäviä USB-massamuisteja automaattisesti, vaan massamuistille pitää luoda sopiva osio konsolin käyttöliittymän kautta. Tämän jälkeen muistitikulle voi kopioida esim. pelitallennuksia, pelejä ja videoita.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.