Pwn2Own: Safari, Firefox ja IE8 murtuivat heti kättelyssä

Kaarlo Räihä
25. maaliskuuta, 2010 12:23

CanSecWest-tietoturvatapahtumassa järjestettävä Pwn2Own-kisa tarjosi heti ensimmäisenä päivänä suru-uutisia selainkehittäjille, kun sekä Safari-, Firefox- että Internet Explorer -selaimet murrettiin.
Kisan sääntöjen mukaisesti hyökkäyskoodia ei saa julkaista, joten hyväksikäytetyistä tietoturva-aukoista ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Tapahtuman järjestäjät kertovat löydetyistä aukoista suoraan selaimien kehittäjille, jotka voivat sitten korjata selaimien mahdolliset ongelmat. Kun tietoturva-aukko on korjattu, antavat kisan järjestäjät siitä sitten tarkempaa tietoa.
Safarin kohdalla tietoturvan mursi Charlie Miller, joka on tehnyt saman tempun kahtena edellisenä vuotena. Firefoxin suojaukset ohitti puolestaan Nils-nimen taakse piiloutuva saksalainen hakkeri, joka ohitti samassa rytäkässä myös Windows-käyttöjärjestelmien ALSR- (Address Space Layout Randomization) ja DEP-suojaukset (Data Execution Prevention), joiden pitäisi hankaloittaa puskuriylivuotojen väärinkäyttöä. Nilsin mukaan Firefoxin kehittäjät voisivat parantaa ALSR-suojauksen käyttöä selaimessaan.
DEP-suojauksen ohitti myös Peter Vreugdenhil, jonka kohteena oli Internet Explorer 8 -selain. Kaikki kolme saavat vaivannäöstään palkinnoksi 10 000 dollaria.
Kisassa mukana olevista selaimista Googlen Chrome oli ainoa, jota ei murrettu ensimmäisen päivän aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.