Sveitsi haluaa kieltää väkivaltaiset pelit

Ilkka Ketola
24. maaliskuuta, 2010 12:02

Sveitsissä on valmisteilla laki, joka saattaisi estää väkivaltaisten pelien myynnin maassa. Asiasta uutisoineen GamesMarktin mukaan lakiehdotus on jo läpäissyt kaksikamarisen parlamentin Ständeratin alustavan käsittelyn, mutta lain yksityiskohdat ovat vielä säätämättä.
Lakialoitteen laittoivat liikkeelle Sosialistinen puolue ja Kristillisdemokraatit. Alkuperäisessä muodossaan lailla olisi kielletty pelit, joissa "vaaditaan pelissä menestymiseen ihmisiin tai ihmisen kaltaisiin olentoihin kohdistuvaa raakaa väkivaltaisuutta". Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että laki kieltäisi automaattisesti PEGI-luokituksen 16+ tai 18+ saaneiden pelien myynnin. Laki vetäisi sveitsiläisten kauppojen pelihyllyiltä pois esimerkiksi pelit Modern Warfare 2 ja Left 4 Dead 2.
Pelien väkivaltaisuus on teema, joka herättää keskustelua aina vähän väliä. Sveitsi ei myöskään ole ensimmäinen maa, jossa väkivaltaiset pelit ovat vaarassa joutua kieltolistalle. Vastaavia lakeja on jo säädetty mm. Australiassa, Venezuelassa ja Saksassa.
Sveitsissä lain käsittely on vielä kesken, eikä se siis välttämättä tule koskaan voimaan. Lisäksi Sveitsissä kansalaisilla on mahdollisuus kumota mikä tahansa parlementin säätämä laki, mikäli laille onnistutaan löytämään yli 100 000 vastustajaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.