Lakifirma haluaa Slyck.comin sensuroivan foorumeitaan

Kaarlo Räihä
22. maaliskuuta, 2010 14:47

Britanniassa toimiva ACS:Law-lakifirma tuli viime vuonna tutuksi paikallisille asukkaille, kun se ilmoitti haastavansa kymmeniä tuhansia luvattomasta nettijakelusta epäiltyjä oikeuteen, jos nämä eivät maksa välittömästi sopivia korvauksia. ACS:Law vaati mm. brittimieheltä 11 000 punnan korvauksia 22 aikuisviihde-elokuvan luvattomasta jakelusta ja lakifirman lähettämän kirjeen mukaan mahdollisessa oikeuskäsittelyssä korvausvaatimus olisi viisinkertaistunut.
Yrityksen toimet eivät miellyttäneet esim. musiikkiteollisuutta edustavan BPI:n (British Phonographic Industry) johtoporrasta, vaan heidän mukaansa oikeusjuttujen tulisi olla vasta viimeinen keino taistelussa luvatonta lataamista vastaan.
Lakifirman toiminta suututti myös tavallisia kuluttajia, jotka kirjoittivat firmasta ja sen työntekijöistä pahaa Yhdysvalloissa toimivan Slyck.com-sivuston foorumeilla. Lakifirmaa ja sen työntekijöitä nimiteltiin foorumilla mm. runkkareiksi ja pian Slyck.com-sivustolle lähetettiin lakipostia, jossa vaadittiin kyseisten loukkaavien viestiketjujen poistamista ja vastaavien viestien kirjoittamisen estämistä jatkossa tai muuten luvassa olisi oikeusjuttu.
Slyck.com-sivusto ei aio kuitenkaan taipua ACS:Law-firman vaatimaan sensurointiin, koska Yhdysvaltojen sananvapaus suojelee EFF:in (Electronic Frontier Foundation) mukaan sivustoa tällaisilta oikeusjutuilta. Lisäksi ACS:Law mahdollinen oikeusvoitto asian tiimoilta Britanniassa ei aiheuttaisi mitään toimia Yhdysvalloissa, joten sivuston tulevaisuus näyttää ACS:Lawin uhkailuista huolimatta hyvältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.