Uusi Commodore ei vakuuta

Lauri Jämsä
21. maaliskuuta, 2010 21:25

Legendaarisen Commodore 64 -tietokoneen muistolla yritetään tehdä rahaa. Commodore USA ilmoittaa kotisivuillaan tuovansa keväällä markkinoille uuden Commodore-nimeä kantavan tietokoneen.
Ulkonäöllään kone ei ainakaan tuo mitään uutta, sillä laite on ainakin kuvien perusteella identtinen Cybernet-nimisen yrityksen pari vuotta sitten julkaiseman koneen kanssa. Commodore-nimen ottaminen mukaan lieneekin ainoastaan markkinointikikka.
Homma haiskahtaa hieman myös muilta osin, sillä Commodore USA mainostaa vuolaasti mahdollisuutta asentaa tietokoneeseen kaikkien muiden yleisimpien käyttöjärjestelmien lisäksi myös Applen Mac OS X -käyttöjärjestelmä. Käyttäjän on kuitenkin asennettava Mac OS X itse. Apple ja klooniomenoita kaupitellut Psystar saivat sovittua oikeusjuttunsa viime vuoden lopulla. Lieneeköhän Commodore USA varautunut vuorostaan jo etukäteen lakimiehiin, koska Applen käyttöjärjestelmäähän ei muihin kuin yrityksen omiin tekeleisiin saa asentaa?
Muokattavissa olevaan pakettiin voi valita suorittimeksi joko Intelin Core 2 Duon tai Core 2 Quadin. Suurin valittavissa oleva kiintolevy on kaksi teratavua ja muistia saa maksimissaan neljä gigatavua. Näppäimistön, kosketuslevyn ja optisen aseman sisältävän koneen perusversion hinnan Cybernet kertoo alkavan 629 dollarista. Saa nähdä maksaako Commodore-tarra ekstraa, kun koneita aletaan uudella nimellä kesäkuussa kaupata.
Lisätietoa koneesta on saatavilla Commodore USA:n sivuilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.