Myös Google korjasi Chromea Pwn2Own-kisan lähestyessä

Kaarlo Räihä
20. maaliskuuta, 2010 11:40

Ensi viikolla CanSecWest-tietoturvatapahtumassa järjestettävä Pwn2Own-kisa on saanut vuosi vuodelta enemmän huomiota, ja tällä kertaa selainvalmistajat eivät aio luovuttaa ilman taistelua. Viimeisimpänä Pwn2Own-päivityspaketin on julkaissut Google, joka tilkitsi keskiviikkona 11 tietoturva-aukkoa Chrome-selaimesta.
Korjatuista Chromen tietoturva-aukoista kuusi oli saanut high-luokituksen, joten kyseisien aukkojen tukkiminen parantanee Chromen selviytymismahdollisuuksia ensi viikon koetuksissa.
Pwn2Own-kisassa tietoturva-ammattilaiset koettavat murtautua tietokoneille Internet Explorer 7 ja 8-, Firefox 3-, Chrome 4- ja Safari 4 -selaimista löytyvien tietoturva-aukkojen avulla. Ensimmäisenä murtautumisessa onnistuva palkitaan 10 000 dollarin summalla, ja koska jokainen selain on oma kilpailusarjansa, voi paikalla tienata yhteensä 40 000 dollaria, jos kaikki kisakoneet saa ensimmäisenä omistukseen.
Aiempina vuosina heikointen kisassa on menestynyt Applen Safari, mutta tänä vuonna Apple yrittää estää vastaavan imagotappion viime viikolla julkaistun päivityksen avulla, joka tukki Safarista 16 tietoturva-aukkoa.
Chromen 4.1.249.1036-versio toi tietoturvapäivitysten lisäksi mukanaan aiemmin kerrotut käännöstyökalut, joiden avulla vieraskielisiä sivustoja voi kääntää omalle äidinkielelleen sekä mahdollisuuden säätää sivustoille erilaisia rajoituksia esim. Javascriptin osalta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.