linden$ rm -f Yleisradiomaksu

Kaarlo Räihä
11. maaliskuuta, 2010 14:59

Kauden kovimmaksi pelaajaksi veikattu Yleisradiomaksu ei pääse mukaan kevään pudotuspeleihin, sillä Arkadianmäen viestintäjoukkuetta valmentava viestintäministeri Suvi Lindén ilmoitti yllättäen jättävänsä Yleisradiomaksun porttivahdiksi, jonka myötä se voi koettaa paluuta kaukaloon vasta seuraavan hallituksen aikana.
Yleisradiomaksun maksun lisäksi Ylen hallintouudistus joutuu ulos viestintäjoukkueen kokoonpanosta, joten joukkueen mestaruusunelmat voidaan unohtaa.
Lindénin mukaan Yleisradiomaksun peluuttaminen ei ole saanut tarpeeksi tukea. "Kokonaisuudistuksen viemiseksi eteenpäin ei kuitenkaan ole riittävää parlamentaarista tukea" kommentoi Lindén tiedotteessan. Lisäksi myös taloudelliset näkökohdat ja joukkueen sisäiset mielipide-erot ovat aiheuttaneet ongelmia. "Henkilökohtainen mielipiteeni on, että YLEn rahoituksen kattaminen valtion budjetista olisi oikeudenmukaisin vaihtoehto" totesi Lindén.
Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään noin vuoden päästä, jonka jälkeen Yleisradion rahoittamista voidaan jälleen pohtia uudelleen ja uudelleen. Nykyisen TV-maksun olisi tarkoitus poistua kentiltä ensi vuoden lopulla, mutta nykyisen kaaoksen myötä veteraanille saattaa olla luvassa peliaikaa vielä vuoden 2012 puolella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.