GDC: Power Gig tuo oikeat kitarat musiikkipeleihin

Kaarlo Räihä
9. maaliskuuta, 2010 17:20

Viime aikoina musiikkipelien suosio on hiipunut ja pelialalla on mietitty kuumeisesti keinoja, joiden avulla kyseisen genren saisi jälleen suosituksi. Tänään käynnistyneessä Game Developers Conference -tapahtumassa yhtenä ratkaisuna on esitetty oikeiden kitaroiden tuomista mukaan musiikkipeleihin.
Seven45 Studiosin Power Gig: Rise of the SixString -pelissä mukana seuraa uudenlainen kitara, josta löytyvät sekä kitarapeleistä tutut otenapit että musisointiin tarkoitetuista sähkökitaroista tutut kielet, mikrofonit ja virityskoneisto.
Pelipaketista löytyvän kitaran on valmistanut edullisista instrumenteista parhaiten tunnettu First Act. Pelaaminen ohella sillä voi soitella vaikka Smoke on the Water -kappaleen tuttua riffiä ja kitaran saa kiinnitettyä esim. vahvistimeen tai efektipedaaliin 1/4-tuuman TRS-liitännällä.
Power Gig: Rise of the SixString -peliä voi pelata muiden musapelien tapaan kitaralla rytmimoodissa tai uudessa chord play -tilassa, jossa pelaajan pitää näppäillä kitaralta sointuja. Peliä kehittävien tahojen mukaan uudessa tilassa pelaajat oppivat huomaamatta tavallisen kitaran soittoa ja samalla se asettaa myös pelaajille uudenlaisia haasteita.
Peli julkaistaan Xbox 360- ja PlayStation 3 -pelikonsoleille syksyllä. Kitaran ja pelin sisältävän paketin suositushinta kerrotaan myöhemmin. Kitaroiden ohella peli tukee peliohjaimina rumpuohjaimia ja mikrofoneja, joten tarvittaessa oman bändin treenit voi pitää olohuoneessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.