iPadit myöhästyvät huhtikuulle

Kaarlo Räihä
5. maaliskuuta, 2010 22:05

Aiemmin tällä viikolla julkisuuteen levisi huhuja iPadin tuotanto-ongelmista, joiden pelättiin viivästyttävän laitteen julkaisua. Applen vahvisti tänään tiedot laitteen myöhästymisestä, mutta ylimääräinen odotus ei kestä pitkään, sillä Yhdysvalloissa laitteet saapuvat markkinoille huhtikuun 3. päivä. Tuolloin tarjolla on ainoastaan WLAN:illa varustettuja malleja ja 3G-tuella varustetut mallit tulevat myyntiin huhtikuun loppupuolella.
Kun Apple esitteli iPadit tammikuun lopulla, lupasi yritys WLAN-mallien toimitusten alkavan parin kuukauden sisällä ja 3G-mallien kohdalla puhuttiin kolmen kuukauden odottelusta.
Yhdysvaltojen ulkopuolella laitteen julkaisu tapahtuu huhtikuun lopulla, jolloin molemmat mallit rantautuvat samanaikaisesti markkinoille. Valitettavasti Suomea ei löydy iPadin julkaisukartalta (Australia, Kanada, Ranska, Saksa, Italia, Japani, Espanja, Sveitsi ja Britannia), joten oma laite pitää tilata tai noutaa ulkomailta, jos sellaisen haluaa käsiinsä mahdollisimman pian.
Yhdysvalloissa oman ennakkotilauksen voi tehdä ensi viikon perjantaista alkaen. Kuluttajat voivat lisäksi varata itselleen oman kappaleen lähimpään Apple-liikkeeseen noutoa varten.
Osakkeenomistajat ottivat julkaisutiedot ilolla vastaan, ja Applen osakekurssi pomppasi tänään yli neljä prosenttia ylöspäin.
Lisää iPad-uutisia on luvassa viimeistään huhtikuussa, jolloin selviävät muiden markkina-alueiden suositushinnat.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.