195 euroa vuodessa on Kimmo Sasin mukaan sopiva Yleisradiomaksu

Kaarlo Räihä
4. maaliskuuta, 2010 13:20

Keskustelu tulevan Yleisradiomaksun (tunnetaan myös mediamaksuna) suuruudesta on jatkunut, kun kansanedustaja Kimmo Sasi kertoi esittävänsä tulevan maksun suuruudeksi 195 euroa.
Lintilän työryhmä esitti viime keväänä, että maksu määriteltäisiin 175 euroon, mutta Sasin mukaan tämä summa ei riitä kattamaan Yleisradion nykyisiä kuluja, jolloin tulojen pienentymisen myötä kuluja pitäisi karsia. Sasin mukaan Yleisradion pitäisi etsiä säästökohteita joka tapauksessa. "Lähtökohta oli, että mediamaksu täytyy saada, ja sen on oltava kohtalaisen suuruinen, jotta urheilutarjonta voidaan pitää nykyisellään" kommentoi Sasi Aamu-TV:ssä. Sasi ehdottelee säästötoimiksi esim. televisioinnin vähentämistä kansainvälisistä urheilutapahtumista.
Tällä hetkellä käytössä oleva televisiomaksu kustantaa vuodessa vähintään 231 euroa, joten Sasin summalla nykyisille televisiomaksun maksajille säästöä tulisi vuodessa noin 36 euroa eli päivää kohden noin 0,10 euroa.
Televisiomaksun maksajia oli tammikuun lopulla noin 1,9 miljoonaa ja Yleisradiomaksun maksajiksi on kaavailtu 2,46 miljoonaa kotitaloutta. Näiden lukujen valossa Yleisradiomaksu toisi Yleisradion rahoitukselle noin 40 miljoonan euron vuotuisen korotuksen.
Asiasta keskustelu jatkunee vilkkaana, koska Yleisradiomaksuun liittyvä lakipaketti pitäisi antaa eduskunnan käsittelyyn ensi kuun alussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.