PS3:n ongelmat johtuivat karkausvuodesta - ongelmat nyt ohi

Kaarlo Räihä
2. maaliskuuta, 2010 9:48

Vanhempia PlayStation 3 -pelikonsoleita vaivanneet ongelmat ovat nyt ohitse ja Sonyn mukaan ongelmat liittyivät karkausvuoden laskemiseen, joka toimii virheellisesti vanhemmilla konsoleilla. Tämän takia kyseiset konsolit luulivat tämän vuoden sisältävän karkauspäivän, ja tästä tuli sitten ongelmia.
Jos PS3:n kellonaika ja päivämäärä on edelleen väärin, voi ongelman korjata joko manuaalisesti konsolin asetuksista tai vaihtoehtoisesti liittämällä konsolin verkkoon, jolloin konsolin pitäisi hakea uudet aikatiedot automaattisesti.
Sunnuntaina alkaneet ongelmat kiusasivat monia vanhempia PS3:sia, ja ne mm. estivät tiettyjen pelien pelaamisen ja tarjosivat konsolin käyttäjille 8001050F-virheilmoitusta.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun karkausvuoden laskentaan liittyvät bugit aiheuttavat ongelmia laitteisiin. Viimeksi suurempia ongelmia aiheutui Microsoftin Zune 30GB -mediasoittimille, jotka eivät käynnistyneet vuoden 2008 viimeisenä päivänä.
Sony pahoittelee blogissaan kuluttajien kokemia ongelmia, mutta yritys ei ole ainakaan toistaiseksi luvannut hyvittää asiaa esim. ilmaisella pelillä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.