Opera 10.5 on valmis

Kaarlo Räihä
2. maaliskuuta, 2010 18:09

Opera Software on viimeisien kuukausien ajan työstänyt hiki hatussa Opera-selaimen uutta 10.5-versiota, ja tänään yritys julkaisi lopulta uudesta selaimesta ensimmäisen vakaan version. Yrityksen mukaan kyseessä on vauhdikkain internet-selain, jonka voi asentaa Windows-käyttöjärjestelmille.
Aiempiin 10.5:n alpha- ja beta-versioihin nähden ensimmäinen vakaa versio ei tuo uusia ominaisuuksia, mutta selaimen toiminta on joiltain osin vielä hitusen ripeämpää ja vakaampaa.
10.10-versioon verrattuna uutuuksia ovat mm. JavaScript nopeutta parantava Carakan-moottori, HTML 5- ja CSS3 -tuen tuova Presto 2.5-moottori ja grafiikan renderöintiä nopeuttava Vega-moottori, joiden avulla Opera on saavuttanut monilta osin ominaisuus- ja nopeuskisassa Googlen Chrome-selaimen.
Muita lisäyksiä ovat yksityisen surffailutila (poistaa surffailutiedot selaimen sulkemisen yhteydessä), parempi yhteensopivuus Windowsin Aero-työpöytäympäristön kanssa, haku- ja osoitekenttiin tehdyt päivitykset sekä HTML5-stardardin mukainen videotuki.
Valitettavasti 10.5-version Linux- ja Mac OS X -julkaisuja ei saatu ulos samanaikaisesti, joten niitä pitää edelleen odotella.
Alla nippu Operan tarjoamia kuvankaappauksia selaimesta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.