Applen iPad tuotanto-ongelmissa?

Ilkka Ketola
2. maaliskuuta, 2010 16:13

Tuotanto-ongelmista kärsivä Apple saattaa lykätä tablet-laite iPadin julkaisua tai vaihtoehtoisesti tuoda laitteensa ensin ainoastaan Yhdysvaltain markkinoille. Näin epäilee investointipankki Canaccord Adamsin analyytikko Peter Misek, jonka mukaan Applen taiwanilainen tavarantoimittaja on joutunut määrittelemättömiin ongelmiin iPadin tuotannossa. Ongelmien vuoksi ainoastaan 300 000 iPadia saadaan valmiiksi maaliskuun lopun julkaisuun mennessä. Applen alkuperäisen tavoitteen on arvioitu olevan miljoonan laitteen valmistus julkaisupäivään mennessä.
Misekin mukaan Applen taiwanilainen toimittaja Hon Hai Precision kärsii joko tuotannon pullonkaulasta tai osien toimitusongelmista. Misek itse arvioi, että Apple reagoi tuotannon vaikeuksiin rajoittamalla iPadin esiinmarssin ainoastaan Yhdysvaltoihin, kun alunperin laitteen piti tulla myyntiin myös joukossa muita maita, mukaanlukien Suomi. Tuotanto-ongelmat vaikuttanevat myös huhtikuun tuotantolukuihin, mutta Canaccord arvioi Applen silti myyvän 550 000 iPadia kesäkuun loppuun mennessä ja 1,2 miljoonaa iPadia vuoden loppuun mennessä.
Apple ei ole kommentoinut tilannetta millään lailla. Yhtiö myöskään ole julkaissut mitään tavoitelukuja siitä, kuinka monta iPadia sillä on tavoitteena tuoda myyntiin julkaisuhetkellä. Vaikka tuotanto-ongelmat osoittautuisivatkin todellisiksi, jää niiden merkitys ainoastaan tuotetta odottavien kuluttajien turhautumiseen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.