PSN-verkko-ongelmat kiusaavat vanhoja PS3:sia

Kaarlo Räihä
1. maaliskuuta, 2010 11:03

Sonyn PSN-verkkopalvelun toimintaan ilmaantui eilen ongelmia, joiden takia osa PlayStation 3 -pelikonsoleista on ajautunut rampautuneeseen tilaan.
PS3:n omistajilta tulleiden yhteydenottojen mukaan ongelmat koskevat vain ei-slim-mallisia PS3:sia, joten uusien konsoleiden omistajilla ei tiettävästi ole hätää. Vanhempien PS3:sten omistajilla hätä on kuitenkin todellinen, sillä jotkin pelit eivät toimi lainkaan, toiset pelit kaatuvat pelatessa, Trophy-tietoihin ei pääse käsiksi ja välillä ruudulle tyrkätään mystistä 8001050F-virheilmoitusta.
Lisäksi jotkin PS3:n omistajat ovat kertoneet tietojen katoamisista ja konsolin päivämäärän resetoinnista, jonka seurauksena konsolin päivämäärä on muuttunut vuoden 1999 joulukuulle.
Sony ei ole toistaiseksi kertonut ongelmista mitään tarkempaa, mutta yritys koettaa parhaillaan selvittää ongelmien syytä.
Yleensä verkkopalveluiden ongelmat eivät aiheuta vastaavia ongelmia laitteille, joten spekulaatiotioiden kohteena ovat mm. hakkeroinnit ja verkkohyökkäykset sekä vanhemmissa konsoleissa mahdollisesti esiintyvä kalenteribugi, joka voisi aiheuttaa tällaisia ongelmia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.