LG:n OLED-TV tulee Euroopassa myyntiin toukokuussa

Kaarlo Räihä
28. helmikuuta, 2010 22:28

Euroopan OLED-TV:eiden tarjonta paranee toukokuussa, kun LG tuo 15 tuuman 15EL9500-mallin myyntiin 1 999 euron suositushinnalla.
Etelä-Koreassa kyseinen malli tuli myyntiin vuodenvaihteessa ja Eurooppaan tuleva malli eroaa nähtävästi kanssasisarestaan ainoastaan virkistystaajuuden osalta, joka on Euroopassa 100 Hz (Etelä-Korean mallissa 120 Hz). Muuten ominaisuudet ovat samoja eli tarjolla on 1366x768-resoluution OLED-paneeli, jolle LG lupaa kontrastisuhteeksi 10 000 000:1. Paneelin paksuus on 3 millimetriä ja johtoliitännät sekä muut toiminallisuudet on sijoitettu television jalustaan.
Virrankulutuksen luvataan olevan laitteessa kolmanneksen pienempi kuin vastaavissa LCD-televisioissa. Valitettavasti LG:n tiedote ei mainitse mitään varsinaisesta TV-virittimestä, mutta ainakin laitteella voi katsella HDMI:n kautta tulevaa videota ja toistaa USB-massamuisteilta löytyviä DivX-, MP3- ja JPEG-tiedostoja.
Kilpailua OLED-televisioiden markkinoilla ei kuitenkaan nähdä aivan hetkeen, sillä aiemmin OLED-television markkinoille tuonut Sony ilmoitti aiemmin tässä kuussa lopettavansa Japanissa laitteiden myynnit niiden heikon kysynnän seurauksena, eivätkä muutkaan valmistajat ole kertoneet tulevista julkaisuistaan vielä mitään.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.