Polarpanda.com myy nyt myös Virosta

Lauri Jämsä
26. helmikuuta, 2010 12:54

Verkkokauppa.com, joka aloitti suoratoimitusmyynnin Tallinnasta jo vuonna 2004, päätti lopettaa toimitukset kysynnän kuihtumisen takia. Tavaraa tulee saamaan Virosta kuitenkin myös jatkossa, sillä pelikonsoli- ja tietokonetarvikkeita myyvä verkkokauppa Polarpanda.com kertoo aloittavansa hyvitysmaksuttomien tuotteiden toimitukset Tallinnasta. Ensimmäisenä valikoimiin saapuvat tyhjät CD-, DVD- ja Blu-ray-aihiot. Tulevaisuudessa valikoiman on tarkoitus laajentua muun muassa tallentaviin digibokseihin ja MP3-soittimiin.
Myynnin kerrotaan tapahtuvan Polarpanda.comin viime vuoden syksyllä avaamasta uudesta logistiikkakeskuksesta. Tilaukset toimiteteaan Tallinnasta postin kautta asiakkaille ja myynnissä tullaan noudattamaan Suomen lakien mukaisia toimitus- ja palautusehtoja.
Koska Suomessa peritään yksityisen kopioinnin hyvitysmaksua laitteista ja medioista, joille voi kopioida tekijänoikeuksien alaisia teoksia, voivat yhden tuotteen hyvitysmaksut nousta varsin koviksi. Esimerkiksi tyhjän DVD-levyn hinnasta peritään noin 0,65 euron hyvitysmaksu, joka tarkoittaa pahimmassa tapauksessa sitä, että Suomesta ostetun median hinnasta jopa 60 prosenttia voi olla Teoston hyvitysmaksua.
Vuonna 2003 perustettu Polarpanda Oy on tietokone- ja pelikonsolitarvikkeiden nettikauppaan keskittyvä jälleenmyyntiyritys. Suomessa yritys työllistää yhteensä kahdeksan henkilöä ja toimipisteitä Polarpandalla on kaksi. Yhtiön päämaja sijaitsee Helsingissä.
Suomessa voimassa olevien hyvitysmaksujen hintatiedot ovat nähtävillä Teoston sivuilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.