Infinitec tuo markkinoille seuraavan sukupolven USB-muistin

Kaarlo Räihä
19. helmikuuta, 2010 14:01

Flash-muistien rajoittunut tallennuskapasiteetti ei pian ole ongelma USB-muistitikkujen tallennuskapasiteetille, sillä Infinitec esittelee ensi kuun alussa uutta USB-muistia, jonka tallennuskapasiteettia ei ole sidottu flash-muistiin, vaan sisältöä haetaan lähiverkosta langattomasti.
Infinite USB memory device (IUM) tunnistuu laitteissa tavallisena USB-muistina, joten se toimii esim. pelikonsoleissa, mediasoittimissa, digitaalisissa valokuvakehyksissä ja tietokoneissa. USB-tikku ei sisällä itsessään tallennustilaa, vaan luku- ja kirjoituskomennot siirretään sen kautta WLAN-yhteyden avulla isäntälaitteena toimivalle tietokoneelle, jossa Infinitecin ohjelmisto huolehtii sisällöstä.
Tietokoneelle asennettavan ohjelmiston avulla määritetään mitä sisältöä tikulle halutaan jakaa. Jakoja voi luonnollisesti päivittää tarvittaessa, joten uutta sisältöä saa käytettäväksi muutamalla hiiren klikkauksella. Yhteensopivuuden varmistamista varten USB-tikun näyttämän tallennustilan määrän ja käytetyn tiedostojärjestelmän voi valita itse sekä tarvittaessa muokata näitä asetuksia eri laitteiden vaatimuksia ajatellen.
Infinitec ei kertonut tukeeko laite 802.11n-standardin mukaisia WLAN-verkkoja, mutta yritys lupaa epämääräisesti tiedonsiirtonopeuden olevan riittävä 1080p-videotiedostojen toistamista varten. Laitteen myyntihinta ja julkaisupäivä kerrotaan todennäköisesti maaliskuun ensimmäinen päivä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.