Vanhemmat Firefox-versiot saivat tietoturvapäivitykset

Kaarlo Räihä
18. helmikuuta, 2010 15:19

Suositun Firefox-selaimen 3.5- ja 3.0-kehityshaarat ovat saaneet päivityksiä, kun selainta kehittävä Mozilla julkaisi päivitetyt 3.5.8- ja 3.0.18-versiot selaimesta. Päivitykset parantavat kyseisten selainversioiden vakautta ja tietoturvaa.
Uusinta vakaata 3.6-kehityshaara Mozilla ei päivittänyt, koska siinä vastaavia ongelmia ei ole, joten kyseisen version käyttäjät voivat jatkaa päiväuniaan. Maailmalla on kuitenkin runsaasti tietokoneita, joihin 3.5- ja 3.0-kehityshaaran Firefoxeja on asennettu, joten kyseiset versiot kannattaa päivittää välittömästi ellei Firefoxin automaattipäivitys ole jo sitä tehnyt.
Mozillan mukaan nyt korjatut kriittiset tietoturvaongelmat liittyvät Gecko-renderöijään, HTML-jäsentäjään ja Web Worker -rajapintaan. Kaikkien kolmen tietoturva-aukon kautta on mahdollista asentaa surffaajan koneelle ohjelmia ilman erillistä lupaa, ja tähän riittää surffaajan ohjaaminen tietylle verkkosivulle.
Muut korjatut ongelmat liittyvät mm. Cross site scripting (XSS) -hyökkäyksiin.
Päivitetyt 3.5- ja 3.0-kehityshaaran Firefoxit voi ladata sekä Mozillan omilta virallisilta sivuilta, että download.fi:stä
Englanninkieliset versiot

Suomenkieliset versiot

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.