The Pirate Bayn avulla elokuvia jakanut jäi kiinni

Kaarlo Räihä
16. helmikuuta, 2010 11:47

Tanskassa tekijänoikeusrikoksia ja piratismia vastaan taistelevan Antipiratgruppenin taistelu The Pirate Bay -sivustoa vastaan on jatkunut, mutta tällä kertaa kohteena oli sivuston sijaan sitä käyttänyt henkilö.
Antipiratgruppen pääsi luvattoman jakajan jäljille torrent-seurantaohjelmansa avulla, joka löysi tanskalaiselle internet-operaattorille kuuluvan IP-osoitteen, jonka kautta jaettiin Sorte kugler -elokuvaa luvatta eteenpäin. Antipiratgruppen vei sitten asian oikeuteen, ja oikeuslaitos määräsi TDC-operaattorin paljastamaan kyseistä IP-osoitetta käyttäneen miehen nimen ja kotiosoitteen.
Tämän jälkeen luvattoman lataajan kotiin tehtiin ratsia, jossa takavarikoitiin useita kiintolevyjä, webbipalvelin ja muuta tietoteknistä laitteistoa. Sorte kuglerin ohella epäilty oli jaellut luvatta TPB:n avulla muutamia elokuvia ja joitain musiikkitiedostoja.
Antipiratgruppenia edustava asianajaja Maria Fredenslund kertoi lehdistölle, ettei epäillyltä tulla vaatimaan tähtitieteellisen suuria tekijänoikeuskorvauksia toisin kuin joissain muissa maissa on tapana. Jonkinlaisia tekijänoikeuskorvauksia epäillyltä tullaan kuitenkin vaatimaan, mutta niiden suuruus selviää vasta myöhemmin, kun takavarikoidut laitteet on tutkittu läpi.
Oikeuden langettaman päätöksen myötä epäilty on tällä hetkellä P2P-kiellossa, joten häntä rangaistaan ankarammin, jos hän vielä jatkaa luvatonta toimintaansa.
Fredenslundin mukaan epäilty on Sorte kugler -elokuvan ensimmäinen luvaton nettijakelija, jonka takia juuri hänet otettiin kohteeksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.