Sunde avaa pian Flattr-mikromaksupalvelun

Kaarlo Räihä
13. helmikuuta, 2010 15:49

Mikromaksupalveluiden markkinoille on ryntäämässä pian uusi tulokas, sillä The Pirate Bayn puhemiehenä ennen tunnettu Peter Sunde on avaamassa Flattr-palvelun ensi kuun lopulla.
Flattr on tällä hetkellä suljetussa beta-testissä ja palvelun tarkoitus on helpottaa pienten maksujen tekemistä internetissä. Palveluun rekisteröityneet tahot voivat lisätä nettisivustolleen erillisen Flattr-napin, jota painamalla muut palveluun rekisteröityneet tahot voivat maksaa napin lisääjälle pienen korvauksen.
Täten esim. bloggaajat, musiikkia tekevät tahot ja nettivideoita tuottavat tahot voivat lisätä sivulleen Flattr-napin ja kerätä täten hieman ylimääräisiä tuloja lukijoilta, kuulijoilta tai katsojilta.
Jokainen palvelun käyttäjä määrittää itse kuinka suuren summan hän haluaa jakaa kuukausittain. Tämä rahamäärä jaetaan tasan kaikkien niiden tahojen kanssa, joiden Flattr-nappia palvelun käyttäjä on klikannut kuukauden sisällä ja tulot tilitetään kerran kuukaudessa.
Pienin kuukausimaksu on asetettu kahteen euroon ja Flattr ottaa maksuista 10 prosentin siivun, jolla rahoitetaan palvelun toiminta. Sunde kertoi kuitenkin BBC:lle, että prosenttiosuutta on tarkoitus pienentää palvelun saadessa lisää käyttäjiä.
Alla esittelyvideo Flattrin toiminnasta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.