Oikeus totesi TV Linksin lailliseksi palveluksi

Kaarlo Räihä
13. helmikuuta, 2010 14:48

Vuonna 2007 Britannian viranomaiset sulkivat suurta suosiota nauttineen TV Links -sivuston ja pidättivät sitä pyörittäneen David Rockin. Rock joutui sivuston pyörittämisestä oikeuteen ja syytekohtina olivat mm. tekijänoikeusrikosten avustaminen ja petoksen suunnittelu.
Oikeuskäsittely asian tiimoilta päättyi TV Linksin osalta hyvin, sillä tuomari Ticehurst totesi tällä viikolla TV Linksin olevan täysin laillinen palvelu. Tuomarin mukaan pelkkä linkkien jakelu ei ole millään tasolla rikollista toimintaa, ja koska surffaajat eivät ladanneet videoita TV Linksin palvelimilta, eivät TV Linksin ylläpitäjät ole vastuussa mahdollisista tekijänoikeusrikoksista.
Vuonna 2007 jutun laittoi alulle Federation Against Copyright Theft (FACT), joka teki TV Linksistä tutkintapyynnön viranomaisille. FACT:ille oikeustappio on karvas, sillä tuomiosta ei voi valittaa, ja muut TV Linksin tapaiset Britanniassa toimivat palvelut voivat jatkossa toimia ilman oikeudellisia huolia.
Rock ei kertonut, että aikooko hän vielä avata suljetun palvelun uudelleen.
Yhdysvalloissa Cinematube.net- ja ShowStash.net-sivustot hävisivät vuonna 2008 vastaavat oikeusjutut, joten kansainvälisesti tulkinta linkkisivustojen laillisuudesta vaihtelee.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.