Torrent.is hävisi oikeustaistelun

Kaarlo Räihä
12. helmikuuta, 2010 14:31

Islannin suurimpana torrent-sivustona aikanaan tunnettu Torrent.is on kokenut kovan takaiskun, kun se hävisi maan korkeimmassa oikeudessa käydyn oikeusjutun.
Tappion myötä sivustoa pyörittänyt Svavar Kjarrval joutuu korvaamaan paikalliselle tekijänoikeusjärjestö STEF:ille oikeudenkäyntikuluja 3 350 dollarin edestä ja hän ei saa enää päästää ihmisiä Torrent.is-palveluun.
Torrent.is on aiemmin pärjännyt menestyksekkäästi oikeudessa, sillä sivusto on voittanut kaksi alemman oikeusasteen käsittelyä ja yhden korkeimman oikeuden käsittelyn. Kjarrvalin osalta asia on nyt kuitenkin ohi, koska hänellä ei ole enää varaa taistella asiasta oikeudessa taloudellisten seikkojen takia.
Ensimmäisen kerran Torrent.is suljettiin vuoden 2007 marraskuussa, kun SMAIS-tekijänoikeusjärjestö nosti sivustoa vastaan oikeusjutun.
Kansainvälisellä mittapuulla Torrent.is ei ollut suuri torrent-sivusto, sillä se palveli vain 26 500 aktiivista käyttäjää, ja sivustolle pääsi sisään vain Islannista käsin. Paikallisena sivustona Torrent.is oli kuitenkin valtaisan suosittua, jos sitä vertaa maan asukaslukuun (320 000 asukasta).

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.