Warner ei enää tue ilmaisia musiikin Streaming-palveluita

Kaarlo Räihä
11. helmikuuta, 2010 10:46

Netin musiikkistreamauksia ilmaiseksi tarjoavien palveluiden määrä ei enää välttämättä kasva jatkossa, sillä Warner Music on ilmoittanut, ettei yritys enää lisensoi musiikkia tällaisille palveluille.
Syy tälle päätökselle on raha. Warner Musicin johtoon kuuluva Edgar Bronfman Jr kertoi BBC:lle, että ilmaiset suoratoistopalvelut eivät ole musiikkiteollisuuden näkökulmasta kannattavia, joten yritys ei enää lisensoi musiikkiaan näille palveluilla.
Bronfmanin mukaan Warner ei halua tukea palveluita, joissa ihmisiä houkutellaan mukaan ilmaisella musiikilla ja tämän jälkeen heistä yritetään taikoa maksavia asiakkaita. Warner keskittyy siis jatkossa tukemaan ainoastaan maksullisia palveluita.
Warnerin edustaja ei kertonut miten esim. Last.fm- tai Spotify-palveluiden nykyisille sopimuksille käy tulevaisuudessa. Monet tahot pelkäävätkin, että Warner ja muut suuret levy-yhtiöt vetävät tulevaisuudessa musiikkinsa pois myös näistä palveluista elleivät ne muuta toimintaansa.
Spotify ei suostunut vielä kommentoimaan Warnerin päätöstä, mutta musiikkialan monitoimiyritys Music Ally ei usko ilmaisten streaming-palveluiden synkkään tulevaisuuteen. Music Allyn konsultti Paul Brindley sanoo Warnerin vain ottavan tiukemman asenteen mainosrahoitteista musiikkia kohtaan, ja hän ei usko muiden levy-yhtiöiden seuraavan Warnerin jalanjälkiä. Brindleyn näkemystä tukee Universal Music Groupin johtoportaaseen kuuluvan Rob Wellsin viime kuussa antama lausunto, jonka mukaan Spotifyn liiketoimintamalli on taloudellisesti toimiva.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.