TVGorge tuo jenkkisarjat suomalaistenkin selaimiin

Matti Robinson
5. helmikuuta, 2010 16:03

Mikäli toiveissasi on ollut Hulun laajeneminen Eurooppaan tai vastaavanlaisen palvelun lanseeraaminen suomalaistenkin saataville, niin nyt on onni potkaissut. Hiljattain avattu TVGorge on palvelu, joka tuo jenkkitelevision helmet Flash-tuella varustettuun nettiselaimeen. Vastaavanlaisia palveluita on näkynyt rapakon takana useita, mutta niiden käyttäminen on vaatinut vähintäänkin yhdysvaltalaisen välityspalvelimen käyttöä, useimmissa tapauksissa edes se ei riitä. Suositun nettipalvelukonseptin heikkous onkin ollut, ettei niitä olla nähty vanhan mantereen puolella.
TVGorge tuo valtaosan jenkkitelevision tarjonnasta saatavilla ympäri maailman. Käyttöön tarvitsee ainoastaan Flashiä tukevan selaimen. Palvelua esitellessä TechCrunch kysyy kuitenkin varsin osuvan kysymyksen: Onko tämä laillista?
TVGorge kertoo, ettei videoita säilytetä sivuston palvelimilla, vaan kerää videot kolmansilta osapuolilta ja upottaa ne sivustolleen. Sivustolla mainitaan yhteistyökumppaneiksi Hulu, TV.com, TV Duck ja TVGuide.com, joka herättää luottamusta, mutta onko asian laita todellisuudessa näin?
Tarjontaa on jo nyt huimasti, vaikka kyseessä on juuri ensiaskeleensa ottanut palvelu. Sarjoja on tarjolla pitkälle toista sataa ja useista sarjoista tarjolla on kaikki kaudet ja jaksot. Pikaisessa testissä videot latautuvat nopeasti ja toimivat todellakin ilman proxyjen säätöä tai mitään muutakaan. Kuvanlaadussa on tosin parantamisen varaa.
Koska äkkijulkisuus voi nostaa palvelusta kohtalokkaan kohun, niin suosittelen katsastamaan palvelun pikimmiten osoitteesta TVGorge.com.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.