Sony rakentaa 3D-lähetinautoa

Kaarlo Räihä
4. helmikuuta, 2010 11:28

3D-videomateriaalin kuvaaminen vaatii uudenlaista kalustoa, jonka johdosta monet valmistajat ovat jo julkaisseet 3D-kuvauslaitteitaan. Televisioyhtiöille pelkät 3D-kamerat eivät kuitenkaan riitä, vaan lisäksi tarvitaan mm. jälkikäsittelykalustoa ja kuvausautoja, joista varsinkin jälkimmäiset tuntuvat olevan harvassa, sillä Sony on tiettävästi ensimmäinen valmistaja, joka rakentaa 3D-lähetinautoja (tässä tapauksessa rekkoja).
Ensimmäisen tuotteen tilasivat Britanniassa toimiva BSkyB-TV-yhtiö ja TV-tuotantoon keskittynyt Telegenic, jotka saavat uutukaisen näillä näkymin käyttöönsä tämän vuoden huhtikuussa. Investoinnin avulla BSkyB:n on helpompi tarjota suoria 3D-lähetyksiä uudelle huhtikuussa aloittavalle Sky 3D -kanavalleen.
Kaupan hintaa ei ole kerrottu julki, mutta kyseessä on hinnakas menopeli, sillä kuvauskalustoon kuuluu mm. HDC-1500R -videokameroita (suositushinta 90 000 dollaria per kamera) sekä MVS-8000G Vision Mixer -laite, jonka suositushintaa Sony ei edes listaa laitteen kotisivulla.
Yhdysvalloissa on tulossa vieläkin isompi kokonaisuus, sillä All Mobile Video (AMV) ja Sony ilmoittivat CES-messujen jälkeen rakentavansa 16 metriä pitkää rekkaa 3D-kuvauskalustolle. Rekkaan pakatulla laitteistolla voi kuvata samanaikaisesti kahden eri 3D-kameran avulla ja yhdelle rekalle tulee hintaa 8-10 miljoonaa dollaria.
Alla kuva Sonyn työn alla olevasta uutukaisesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.