FAPAV: Telecom Italian pitää vahtia luvattomia lataajia

Kaarlo Räihä
2. helmikuuta, 2010 10:40

Tekijänoikeusjärjestöt ja internet-operaattorit ovat muutaman vuoden ajan kiistelleet siitä, että kenen pitäisi valvoa ja estää tekijänoikeudella suojatun sisällön luvatonta jakelua. Muutamissa maissa asioista kiistellään parhaillaan oikeudessa ja nyt näiden maiden joukkoon on liittymässä myös Italia, sillä paikallinen tekijänoikeusjärjestö FAPAV (Federazione Anti-Pirateria Audiovisiva) on haastanut operaattori Telecom Italian oikeuteen asian tiimoilta.
FAPAV on esittänyt Telecom Italialle useita erilaisia vaatimuksia, joihin kuuluvat mm. luvattomien lataajien vahtiminen ja niistä ilmoittaminen, asiakkaiden pääsyn estäminen tietyille P2P-sivustoille (The Pirate Bay, 1337x, isoHunt jne.) sekä suostuminen läheisempään yhteistyöhön tekijänoikeustahojen kanssa.
Telecom Italia ei suostunut vaatimuksiin vapaaehtoisesti, jonka seurauksena FAPAV vei asian Rooman oikeuslaitoksen käsiteltäväksi. Asian käsittely alkaa ensi viikolla ja FAPAV haluaa oikeuden pakottavan Telecom Italian yhteistyöhön 10 000 euron päivittäisen uhkasakon voimalla.
FAPAV:in keräämien todisteiden mukaan jopa sadat tuhannet Telecom Italian asiakkaat ovat ladanneet internetistä luvatta tekijänoikeudella suojattuja elokuvia, eikä operaattori ole juuri puuttunut asiakkaidensa toimiin.
Telecom Italia on Italian suurin operaattori, ja FAPAV halunnee asiasta ennakkotapauksen, jonka perusteella muutkin paikalliset operaattorit voidaan sitten pakottaa yhteistyöhön.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.