Google lopettaa hiljalleen IE6:n tukemisen

Kaarlo Räihä
30. tammikuuta, 2010 11:56

Internet Explorer -selaimen 6-version käyttäjät saivat eilen lisää ikäviä uutisia, kun Google kertoi yrityksille tarkoitetussa blogissa lopettavansa IE6:n tukemisen.
Ensimmäisenä IE6-tuki poistetaan Docs- ja Sites-palveluista, jotka tukevat maaliskuun alusta asti vain uudempia selaimia.
Blogimerkinnän mukaan jatkossa IE:stä on löydyttävä vähintään 7-versio. Firefoxista on puolestaan löydyttävä vähintään 3-versio, Chromesta 4-versio ja Safarista 3-versio, jos Docs- ja Sites-palveluita haluaa käyttää.
Aiemmin IE6:n ovat hylänneet mm. YouTube ja Digg, jonka lisäksi IE6 No More -kampanjassa on mukana useita kymmeniä sivustoja. IE6:n ongelmista huolimatta Microsoft aikoo kuitenkin julkaista selaimelle tietoturvapäivityksiä vuoteen 2014 saakka, joten IE6 ei todennäköisesti katoa internetistä aivan heti.
Viimeisen vuoden aikana IE6:n suosio on laskenut tasaisesti, mutta yhdeksän vuotta vanhalla selaimella on edelleen suuri käyttäjäkunta, sillä esim. StatCounterin mittausten mukaan IE6:lla on tällä hetkellä hallussa 13,5 prosentin osuus selainmarkkinoista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.