RIAA olisi valmis sopimaan Thomasin oikeusjutun 25 000 dollarista

Kaarlo Räihä
28. tammikuuta, 2010 21:56

Viime viikolla Jammie Thomasin ja tekijänoikeusjärjestö RIAA:n (Recording Industry Association of America) välisessä taistelussa koettiin yllättävä käänne, kun tuomari Michael Davis laski Thomasin maksettavaksi määrätyn 1 920 000 dollarin korvaussumman 54 000 dollariin. Nyt summa on laskenut edelleen, sillä RIAA ilmoitti olevansa valmis sopimaan jutun 25 000 dollarin summalla.
RIAA:n lähettämän kirjeen perusteella kolmas pitkä oikeudenkäynti asian tiimoilta ei olisi kenenkään eduksi, jonka vuoksi RIAA haluaisi jutun pois päiväjärjestyksestä. Jos Thomas suostuu sopimukseen, lahjoitetaan koko korvaussumma suoraan hyväntekeväisyyteen ja molemmat puolet maksavat omat oikeudenkäyntikulunsa. Jos Thomas ei suostu sopimukseen, on RIAA ilmoittanut jatkavansa oikeustaistelua.
Thomasin asianajajat kertoivat CNET News -sivustolle, ettei Thomas halua sopia juttua, joten taistelu jatkunee.
RIAA on kuitenkin pyytänyt Davisilta kymmentä lisäpäivää asian pähkäilylle, joten jutun jatkokäsittely venynee vähintään helmikuun puolelle.
Thomasin ja RIAA:n välinen oikeustaistelu käynnistyi vuonna 2006. Thomas on tähän mennessä hävinnyt asian oikeudessa kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla hänet on todettu syylliseksi 24 tekijänoikeudella suojatun musiikkikappaleen luvattomaan nettijakeluun. Musiikin jakelun Thomas suoritti Kazaa-ohjelmalla, ja RIAA:n mukaan Thomas jakeli Kazaan avulla yli 1 700 musiikkikappaletta. Oikeudenkäynnin selkeyttämistä varten RIAA otti juttuun mukaan vain murto-osan jaossa olleista kappaleista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.