Ubuntun oletushakukone vaihtuu Yahooksi

Kaarlo Räihä
27. tammikuuta, 2010 12:41

Hakukoneiden välinen kuuma kamppailu asiakkaista on jälleen jatkunut, ja uusimmat nimekkäät yhteistyökumppanit ovat jatkossa hakujätti Yahoo ja Ubuntu-jakelun kehityksestä vastaava Canonical.
Uuden yhteistyön myötä Ubuntun mukana tulevan Firefox-selaimen oletushakukone ja aloitussivu vaihtuu Yahooksi, joten tällä hetkellä käytössä oleva Google ei nähtävästi tarjonnut yhtä hyvää tulonjakosopimusta.
Muutos astuu voimaan Ubuntun tulevissa kehitysversioissa ja seuraavassa vakaassa 10.04-julkaisussa eli Lucid Lynxissä, jonka on tarkoitus ilmaantua ladattavaksi huhtikuussa. Ubuntun käyttäjät voivat luonnollisesti vaihtaa oletushakukonetta tai -selainta, mutta vaihdon tekevät tahot eivät tuo Canonicalin kassaan rahaa, joten Ubuntun parasta haluavat käyttäjät saattavat kohdata uuden moraalisen ongelman.
Ubuntun työpöytäversion kehitystä johtavan Rick Spencerin mukaan yhteistyöstä saaduilla rahoilla hankitaan kehittäjiä ja muita resursseja, joiden avulla Ubuntun kehitystä voidaan auttaa.
Ubuntu on ollut viime vuosien ajan selvästi suosituin Linux-jakelu kuluttajien keskuudessa, joten oletushakukoneen vaihtaminen tuonee Yahoolle runsaasti uusia käyttäjiä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.