YouTuben videovuokraamo avautuu huomenna

Kaarlo Räihä
21. tammikuuta, 2010 16:17

Maailman suosituimpana videosivustona tunnettu YouTube laajentaa huomenna toimintaansa uusille vesille, kun sivustolle avautuu uusi videovuokraamo.
YouTuben uusi aluevaltaus ei kuitenkaan juuri tarjoa vastusta muille nettivuokrauksia tarjoaville palveluille, sillä YouTuben valikoima kattaa aluksi vain viisi elokuvaa, joista kaikki ovat tuttuja viime ja tämän vuoden Sundance-elokuvafestivaaleilta. The Cove-, Bass Ackwards-, One Too Many Mornings-, Homewrecker- ja Children of Invention -elokuvat eivät ole suurelle yleisölle kovinkaan tuttuja, joten vuokraamo ei todennäköisesti kerää ainakaan heti alkuun suuria asiakasmääriä.
Yhden elokuvan vuokraaminen maksaa 3,99 dollaria ja katseluaikaa saa itselleen 48 tuntia. Monien muiden vastaavien palveluiden tavoin elokuvien vuokraaminen onnistuu ainoastaan Yhdysvalloista käsin, joten tältäkään osin YouTube ei tuo suurta muutosta.
Tulevaisuuden osalta YouTube on kuitenkin tehnyt jo kovia lupauksia uuden palvelun osalta, sillä palveluun elokuviaan laittavat tahot saavat itse päättää vuokrauksen hinnan, katseluajan keston sekä katselumaat. Elokuviaan palveluun laittavat tahot eivät myöskään menetä tekijänoikeuksiaan YouTubelle.
YouTuben aluevaltaus ei ole varsinaisesti mikään suuri yllätys, sillä huhut kertoivat vuokraustoiminnasta jo viime syksynä. Tuolloin puhuttiin kuitenkin mm. Sonyn ja Warnerin mukanaolosta, joten vuokraamo saattaa saada myöhemmin nimekkäämpiä yhteistyökumppaneita.
Sundancessa nähtyä sisältöä on voinut aiemmin ostaa esim. iTunesin kautta.
Alla The Cove -elokuvan traileri

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.