Pendolinoihin langaton internet-yhteys

Lauri Jämsä
21. tammikuuta, 2010 10:13

VR on avannut Pendolino-junien business-asiakkaille langattoman internet-yhteyden. VR-junaverkon käyttöoikeus sisältyy business-lipun hintaan, eikä sen käyttö vaadi erillistä verkkoavainta.
Internetin käytön luvataan olevan sujuvaa ja yhteyttä voivat käyttää kaikki business-matkustajat esimerkiksi kannettavilla tietokoneilla tai puhelimilla. Vaikka WLAN-yhteys ei vielä ole saatavilla normaalimatkustajille, on VR lisännyt sähköpistokkeiden määrää sekä Pendolino- että InterCity-junissa. Pendolinoissa pistokkeet löytyvät jokaiselta istumapaikalta, InterCity-junissa sähköpistokkeet on lisätty jokaiselle istuinparille.
Internet-yhteys on toteutettu käyttämällä kolmea eri tekniikkaa. Suurimmilla asemilla käytetään asemien WLAN-verkkoja, mutta matkalla käytössä ovat matkapuhelinverkot sekä Digitan @450-verkko. Järjestelmä valitsee automaattisesti parhaan yhteyden, jotta katkoksia olisi mahdollisimman vähän. Katvealueita saattaa kuitenkin esiintyä esimerkiksi maastoesteiden tai huonon sään takia.
VR:n mukaan tiedonsiirtoa on rajoitettu toimivuuden parantamiseksi estämällä esimerkiksi videoiden lataus. Tapaa, jolla estot on toteutettu, ei kuitenkaan kerrota.
Lisätietoa VR-junaverkosta löytyy VR:n sivuilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.