YouTube hemmottelee kriketin ystäviä

Kaarlo Räihä
20. tammikuuta, 2010 18:00

Suomessa kriketti ei kuulu seuratuimpien urheilulajien joukkoon, mutta maailmalla lajilla on vankka suosio ja lajia seuraavien iloksi YouTube kertoi tänään yhteistyöstä, jonka myötä kaikki IPL-liigan (Indian Premier League) pelit tulevat katsottavaksi YouTubeen.
IPL:n ja Googlen tekemä sopimus on kaksivuotinen ja se pitää sisällään täydet lähetysoikeudet Yhdysvaltoja lukuun ottamatta. Täten YouTubessa nähdään kaikki liigan 60 peliä, joita voi seurata suorana useammasta eri kamerakulmasta. Lisäksi tarjolla on haastatteluita, erilaisia reportaaseja sekä hidastus- ja pysäytystoimintoja, joiden avulla pelien parhaita hetkiä voi katsella uudelleen ja uudelleen.
YouTuben kautta näytettävissä otteluissa näkyy mainoksia, joiden tulot osapuolet jakavat keskenään. Otteluissa esillä olevaa mainostilaa ei tiettävästi myydä aivan kelle tahansa, joten tämä on selvä muutos YouTuben nykyiseen käytäntöön, jossa mainostilaa voivat ostaa kaikki halukkaat.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun YouTuben kautta pääsee seuraamaan urheilun huipputapahtumia, sillä vuonna 2008 YouTube näytti Pekingin olympialaisia tietyissä maissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.