AfterDawn laajeni Norjaan

Petteri Pyyny
20. tammikuuta, 2010 11:25

Kun alunperin avasimme sivustomme, lähes 11 vuotta sitten, oli tarkoituksemme heti alusta lähtien keskittyä tuottamaan sisältöä sekä suomeksi että englanniksi ja koko sivustomme rakenne oli suunniteltu tuota kaksikielistä konseptia silmälläpitäen. Idea onkin toiminut varsin mukavasti; Suomessa sivustomme on jatkuvasti suosituimpien teknonologiasivustojen joukossa ja kansainvälistä sivustoamme seuraa kuukausittain lähes viisi miljoonaa kävijää.
Monet asiat ovat kuitenkin hidastaneet pidemmällevietyä lokalisointia vuosien mittaan, mutta vihdoin helmikuussa 2008 laajensimme sivustomme kielivalikoimaa avaamalla myös ruotsinkielisen version sivuistamme. Tuo projekti opetti omalta osaltaan paljon siitä, miten saitti pitäisi suunnitella, että jatkossa uusien kieliversioiden lanseeraaminen olisi mahdollisimman kivuton ja nopea prosessi. Tätä oppia lähdettiin soveltamaan uuteen saittiversioon, joka näki suomenkielisillä sivuillamme päivänvalon marraskuun alussa 2009 (ns. v4).
Nyt tuon työn tuloksena sivustomme kansainvälistyminen otti tänään jälleen yhden merkittävän askeleen eteenpäin, kun avasimme norjankielisen version AfterDawnista. Ensi alkuun sivusto palvelee käyttäjiä lähinnä ohjelma-arkistona ja keskustelualueina, mutta tutkimme kutakin uutta kieliversiota ajan kanssa ja mietimme mille osioille kutakin sivustoa kannattaisi laajentaa - joten norjankieliset teknologiauutisetkaan eivät ole poissuljettu ajatus.
Sivusto, kuten yleensäkin uudet projektimme, on julkaistu vahvasti "beta"-leiman alla, eli mahdollisia ongelmia tulee löytymään varmasti -- ja koska sekä suomen- että norjankielinen sivusto ovat nykyisin käytännössä sama asia taustatekniikaltaan, mahdolliset ongelmat esim. sisäänkirjautumisessa tai ohjelmien latauksessa olisi hyvä ilmoittaa meille välittömästi, riippumatta siitä kumman sivuston alta ongelmat ovat löytyneet.
Tulemme kevään aikana laajentamaan palveluitamme myös muille kielille -- tällä hetkellä testivaiheessa ovat mm. espanjan- ja hollanninkieliset versiot sivuistamme.
Eli norjankielinen AfterDawn löytyy siis täältä:
http://no.afterdawn.com/
Kiitos projektin onnistumiselle kuuluu ennenkaikkea yhdelle käyttäjistämme, slaybaylle, joka on kääntänyt käytännössä yksin koko norjankielisen sivuston sisällön. Uskomaton suoritus kerta kaikkiaan -- kaikki mahdolliset sivuilta löytyvät hyvät puolet menevät ehdottomasti hänen nimiinsä ja kaikki bugit allekirjoittaneen piikkiin.
Eli mikäli öljynporaus ja erilaiset kalajalosteet ovat lähellä sydäntäsi, tervetuloa vierailemaan sivuillamme myös norjaksi ;-)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.