Saksan tietoturvavirasto suosittelee Internet Explorerin korvaamista

Kaarlo Räihä
16. tammikuuta, 2010 23:22

Tietoturvaongelmien osalta huonoa mainetta saanut Internet Explorer -selain on jälleen noussut otsikoihin tietoturva-asioiden osalta, sillä tällä viikolla esiin tulleen haavoittuvuuden myötä Saksan tietoturvavirasto (BSI) on päättänyt suositella ihmisille muiden selainten käyttöä.
Googlea ja muita yrityksiä vastaan tehdyn verkkohyökkäyksen seurauksena esiin tullut tietoturva-aukko koskettaa IE:n 6-, 7- ja 8-versioita, joten vaaravyöhykkeelle kuuluu miljoonia tietokoneita. Tietoturva-aukon väärinkäyttämiseen riittää se, että IE-selaimella vieraillaan haittakoodia sisältävällä sivustolla.
Microsoft on kertonut työstävänsä parhaillaan päivityksiä selaimen tietoturvaongelmien korjaamiseksi, mutta mitään aikataulua kyseisen päivitysten julkaisemiselle ei ole kerrottu. Windows-käyttöjärjestelmien seuraava suunniteltu päivityspäivä on helmikuun 9., mutta Microsoftin edustajan mukaan päivitys saatetaan julkaista jo aiemmin.
Tietoturvaohjelmia tekevän Sophos-yrityksen palkkalistoilla oleva Graham Cluley kertoi BBC:lle, että internetistä löytyy tietoturva-aukon väärinkäytön mahdollistavia tietoja, joten IE:tä kohtaan kohdennetut hyökkäykset saattavat yleistyä lähipäivinä.
IE:n sijasta Windowsin käyttäjät voivat kokeilla esim. Firefox-, Chrome-, Safari- tai Opera-selaimia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.