Chrome meni Safarin ohi selainmittauksissa

Kaarlo Räihä
2. tammikuuta, 2010 15:13

Internetiin selaamiseen käytettävien selainten ja käyttöjärjestelmien suosiota mittaava Net Applications on odotetusti julkaissut tietoja viime vuoden selainsodasta, joiden valossa Googlen Chrome on nyt maailman kolmanneksi käytetyin internet-selain.
Aiemmin kolmatta sijaa hallussaan pitänyt Applen Safari tippui nyt neljänneksi, mutta ero näiden kahden selaimen välillä ei ole kovin suuri (Chrome 4,63% ja Safari 4,46%). Net Applicationsin listan perusteella suosituin internet-selain on edelleen Microsoftin Internet Explorer, jonka markkinaosuus on kuitenkin laskenut jatkuvasti ja IE:n hallussa on enää 62,69 prosentin osuus selainmarkkinoista. Toisena jatkaa edelleen Mozillan Firefox, jonka suosio kuitenkin laski marraskuun mittauksiin verrattuna.
Edellisen vuoden aikana IE menetti suosiotaan 6,5 prosenttiyksikön verran, Firefox kohosi parin prosenttiyksikön edestä ja suurimman nousun teki Chrome (yli kolme prosenttiyksikköä).
Käyttöjärjestelmien osalta suosituin alusta on edelleen Windows, jonka eri versioita käyttää 92,21 prosenttia surffaajista. Toisella sijalta löytyvät Mac OS X -käyttöjärjestelmät 5,11 prosentin osuudella ja kolmantena ovat Linuxia käyttävät laitteet joiden osuus on 1,02 prosenttia. Viime vuonna Windows menetti suosiotaan 1,5 prosenttiyksikön verran, kun taas Mac OS X:n osuus kohosi noin puolen prosenttiyksikön verran.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.