Wii dominoi Amazonin myyntilistoja

Kaarlo Räihä
1. tammikuuta, 2010 20:11

Yhdysvaltojen suurimpana verkkokauppana tunnettu Amazon julkaisee vuoden lopulla aina erilaisia myyntilistoja, joista voi tutkailla vuoden myydyimpiä tuotteita. Pelien ja pelikonsolien osalta lista on todella yksipuolinen, sillä lista koostuu pitkälti Nintendon Wii-konsolista sekä sen peleistä ja oheislaitteista.
Listan kärkipaikalta löytyy Wii-konsoli, toisella sijalla on Wiin Remote-ohjain, kolmannella sijalla on Remote-ohjaimen MotionPlus-laajennuspalikka, neljäntenä on Wiin New Super Mario Bros -peli ja viidentenä Wiin Nunchuk-ohjain.
Ensimmäinen ei Wiille suunnattu tuote löytyy listan yhdeksänneltä sijalta Call of Duty: Modern Warfare 2 -pelin Xbox 360 -version muodossa ja samaisen pelien PlayStation 3 -versio löytyy listan 13. sijalta. Sonyn parhaiten menestynyt tuote listalla on PS3:lle suunnattu Dualshock 3 -peliohjain (sijoitus 11.).
Tietokoneille suunnatut pelit eivät listalla juhli, sillä Top 25 -listan ainoa PC/Mac-julkaisu on 24:nneksi sijoittunut The Sims 3.
Vaikka Amazonin lista eivät kerro koko totuutta Yhdysvaltojen pelimarkkinoista, on sen perusteella helppo tutkailla mihin suuntaan pelimarkkinat ovat menossa. Viime vuoden vastaavat lista oli hyvin samanlainen, sillä silloinkin kärjessä oli Wii oheislaitteidensa ja peliensä kanssa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.