3D-videot kiinnostavat kuluttajia

Kaarlo Räihä
27. joulukuuta, 2009 19:37

3D-elokuvat saattavat pian vallata elokuvateattereiden lisäksi myös kuluttajien olohuoneet, sillä Quixel Researchin tekemän kyselyn mukaan 3D-elokuvien katselu omassa olohuoneessa kiinnostaa noin 50 prosenttia teräväpiirtotelevisioiden omistajista.
Quixel Research haastatteli kyselyään varten tuhatta yhdysvaltalaista teräväpiirtotelevision omistavaa henkilöä, ja eniten 3D-elokuvien kotikatselu tuntui kiinnostavan niitä ihmisiä, jotka ovat käyneet katsomassa 3D-elokuvia elokuvateattereissa. Haastatelluista noin kolmasosa odottaa 3D-televisioiden yleistyvän seuraavan 12 kuukauden aikana ja ihmiset ovat myös valmiita maksamaan enemmän 3D-sisällöstä kuin 2D-sisällöstä.
Sisällön lisäksi kuluttajat voisivat maksaa mm. 3D-laseista, jos niiden käyttö on pakollista olohuoneen 3D-elämyksen näkemistä varten. Laseista ei kuitenkaan haluta maksaa ylimääräistä ja kuluttajien keskuudessa toivotaan määräalennusta, jos laseja ostetaan kerralla useammat kappaleet.
Uuden Blu-ray 3D -formaatin kannalta kysely ei ollut kuitenkaan paras mahdollinen, sillä kuluttajat haluavat vastaanottaa 3D-elokuvia mieluiten kaapeli- tai satelliittioperaattorinsa kautta, eikä Blu-ray 3D ole täten kuluttajien ykkösvaihtoehto. Kolmasosa vastaajista oli myös valmis vaihtamaan nykyistä operaattoriaan, jos se takaisi heille pääsyn 3D-sisältöön.
3D-tekniikan osalta vastaajat luottivat eniten Comcastin, Samsungin ja Sonyn ammattitaitoon, joten vaikka kuluttajille suunnattua 3D-tekniikkaa ei ole vielä kunnolla markkinoilla, ovat jotkin tahot tehneet jo valintansa tulevan merkin osalta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.